Stansverktyg

Certified DIE-MAKER by Bobst

Stansverktyg Industri

Vi på Gerdins har en lång erfarenhet av stansning i krävande material. Våra stansverktyg producerar detaljer till industrin med högsta noggrannhet oavsett om det är en packning till fordonsindustrin, inrede till en väska eller detalj till elektronikindustrin. 

Om ni ska producera knäskydd, stolsdynor eller ljudabsorbenter tillverkar även kompletta formverktyg i aluminium eller prototypmaterial.  

Stansverktyg Well

För stansning i Well erbjuder Gerdins högklassiga verktygslösningar, oavsett om den är plan eller rotationsstans. Kvalitet, funktion och totalekonomi stå i fokus för vara wellstansar.

Stansverktyg kartong

Kvalitet och funktion står i fokus för våra kartongverktyg. Gerdins kan tillhandahålla den optimala verktygslösningen som passar er maskin och material. Detta ger korta intagstider och hög säkerhet.  

Vi använder enbart plywood, skärlinjer och gummi av högsta kvalitet i våra verktyg, vi vet att valet av rätt material är avgörande för en bra funktion. 

Stansverktyg Industri

Vi på Gerdins har en lång erfarenhet av stansning i krävande material. Våra stansverktyg producerar detaljer till industrin med högsta noggrannhet oavsett om det är en packning till fordonsindustrin, inrede till en väska eller detalj till elektronikindustrin. 

Om ni ska producera knäskydd, stolsdynor eller ljudabsorbenter tillverkar även kompletta formverktyg i aluminium eller prototypmaterial.  

Stansverktyg Well

För stansning i Well erbjuder Gerdins högklassiga verktygslösningar, oavsett om den är plan eller rotationsstans. Kvalitet, funktion och totalekonomi stå i fokus för vara wellstansar 

Stansverktyg kartong

Kvalitet och funktion står i fokus för våra kartongverktyg. Gerdins kan tillhandahålla den optimala verktygslösningen som passar er maskin och material. Detta ger korta intagstider och hög säkerhet.  

Vi använder enbart plywood, skärlinjer och gummi av högsta kvalitet i våra verktyg, vi vet att valet av rätt material är avgörande för en bra funktion. 

Vad är stansverktyg? 

Stansverktyg representerar en komponent inom modern tillverkning och design, och utgör grunden för en del av industriella och hantverksmässiga processer. Dessa specialiserade redskap spelas en avgörande roll i förmågan att snabbt och effektivt skapa hål, utskärningar eller specifika former i en mängd olika material. Genom användning av stansprocessen, där ett skarpt, anpassat verktyg pressas genom materialet, möjliggörs skapandet av detaljerade och precisionskrävande komponenter med hög grad av noggrannhet och konsistens. 

Stansverktyg fungerar vanligtvis genom användningen av en press eller ett slag, för att driva stansverktyget genom materialet. Denna kraft måste noga kontrolleras och anpassas efter materialets egenskaper för att undvika skador på verktyget eller det bearbetade materialet. Det skarpa verktyget/knivar som ofta tillverkat av stål är skräddarsytt för att matcha den önskade formen och storleken på utskärningen. 

Hur väljer man rätt stansverktyg? 

Att välja rätt stansverktyg kräver noggrann övervägelse av materialets egenskaper som ska bearbetas, den önskade formen och produktionens volym. Det är viktigt att förstå materialens tjocklek, hårdhet och flexibilitet för att välja ett verktyg som kan leverera hög precision och lång livslängd. 

Användningsområden för stansverktyg 

Stansverktyg från Gerdins Cutting Technology är mångsidiga och kan användas inom en rad olika områden, från tillverkning av förpackningsmaterial till komponenter i plast. Våra verktyg är idealiska för att skapa rena och precisa utskärningar i material som kartong & olika plasttyper. Tillämpningar inkluderar allt från industriell produktion av fordonstillbehör och elektroniska komponenter till skapande av specialförpackningar och reklammaterial. Här är en lista över några av de mest framträdande användningsområdena: 

 • Förpackningsindustrin: Stansverktyg används för att skapa anpassade förpackningar, inklusive Blister-förpackningar, kartongförpackningar och andra specialförpackningar. Dessa verktyg möjliggör exakt utskärning av förpackningsmaterial för att skapa fönster, hål, och unika former som uppfyller specifika produktpresentationer och funktionalitetskrav. 
 • Fordonsindustrin: Inom fordonsindustrin används stansverktyg för att producera komponenter som tätningar, isolering, och andra delar som kräver precisionsutskärning av material som gummi, plast, och tunna metaller. 
 • Reklam och marknadsföringsmaterial: Stansverktyg används för att skapa unika reklammaterial, såsom visitkort, broschyrer, och displaymaterial med speciella utskärningar och former som fångar kundens uppmärksamhet. 
 • Byggindustrin: Inom byggsektorn används stansverktyg för att skära ut komponenter för byggnadsmaterial, såsom ventilationskanaler och isoleringsmaterial. Detta inkluderar också precisionsutskärning av dekorativa element eller funktionella komponenter i olika material. 
 • Textil- och läderindustrin: För tillverkning av kläder, skor, och accessoarer där det krävs precisionsutskärning av textilier eller lädermaterial, används stansverktyg för att effektivisera produktionen och säkerställa hög kvalitet på slutprodukterna. 

Vilka material kan våra verktyg stansa i? 

Våra stansverktyg är designade för att hantera en bred palett av material. Detta inkluderar: 

 • Kartong: Idealiskt för förpackningsindustrin, där exakta utskärningar krävs för att skapa specialanpassade förpackningslösningar. 
 • Plast: Inkluderar ett brett spektrum av plaster, från tunna folier till tjockare plastplattor, för användning i förpackningar, medicintekniska produkter, och mer. 
 • Gummi: Stansverktygen kan skära i olika gummitjocklekar för tillverkning av tätningar, packningar och andra industriella komponenter. 
 • Skummaterial: Idealiskt för isolering, skyddande förpackningsmaterial och ljudabsorberande applikationer. 
 • Läder: Används för att skapa precisionsutskärningar för skor, väskor, och andra läderprodukter. 
 • Kompositmaterial: Stansverktygen kan även användas för att bearbeta olika kompositer, vilket möjliggör tillverkning av avancerade komponenter för specifika industriella applikationer. 

Vårt engagemang för kvalitet och precision garanterar att oavsett material, levererar våra verktyg konsekventa och tillförlitliga resultat som uppfyller våra kunders höga krav. 

SPECIAL PRODUKTION - ALLTID I FRAMKANT

Gerdins Cuttning Technology har under åren kontinuerligt investerat i nya maskiner med den allra senaste tekniken. Det innebär att produktionsprocessen i vår högteknologiska maskinpark är i princip är helt CNC styrd. 

Vid konstruktion av stansverktygen används den allra senaste CAD-tekniken som är helt integrerad i produktionsutrustningen. Detta gäller allt från laserskärare och automatiska klipp- och bockningsmaskiner för bearbetning av stansstål till plotter/ provbord, fräsmaskiner och skärbord för utstötargummit samt automatiskt utrustning för tillverkning av rensverktyg. 

LÅNGSIKTIG TILLVÄXT

Förutom att leverera stansverktyg och hålpipor av högsta kvalitet så bygger vår verksamhet på integritet och ett etiskt förhållnings- sätt till affärer. Genom att arbeta nära er som kund tror vi att vi tillsammans kan skapa en långsiktig tillväxt. Som partner till våra kunder är det självklart för oss att bidra med konkurrenskraft över hela livscykeln. Alla våra verksamhetsområden kan erbjuda en för kunden lämplig mix av ingenjörstjänster, tillverkning och logistiklösningar.

BOBST DIE-MAKER CERTIFICATION PROGRAM

Varför välja en certifierad stansformstillverkare? 
Konverterarna måste vara övertygade om att stansformtillverkaren har den kompetens, förståelse och utrustning som krävs för att producera verktyg av hög kvalitet – BOBST Die-maker Certification Program är en garanti för detta. 
Varje BOBST-certifierad verktygsmakare har en positiv inställning gentemot kvalitetsstandarder, innovation, automatisering och digitalisering, vilket säkerställer att de har den produktion som konverterare efterfrågar. 

När vi började certifieringsprocessen utvärderas vår förmåga, kunskap och förståelse för hela verktygsprocessen av en BOBST verktygsspecialist, vilket hjälpte oss på Gerdins att säkerställa att vi arbetar på rätt sätt och optimerar vår utrustning för att producera utmärkta verktyg. 

Slutligen, nu när vi är certifierade tillhandahåller BOBST ett stort utbud av stödsystem och exklusiva produkter – allt vi behöver för att ge våra kunder de bästa verktygen. 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer